Sunday 8 December 2013

Vegan Apple Pie- Μηλόπιτα νηστίσιμη χωρίς λακτόζη (Βέγκαν)

                                                                                       Για ελληνικά πιο κάτω 
I officially put my foot down after 3 months!I started physio last Monday to rehabilitate the foot and since then I put 20 kg weight on my left foot. I still use the crutches but for me this is a new milestone! Until now I was moving around with my foot dangling so now that I can step on, it feels wonderful, despite the pain sometimes. 

Thus, I thought to celebrate it with a delicious vegan apple pie! I am not vegan but since I strive to burn calories due to my leg situation, I prefer to eat less fatty foods. Furthermore it is the perfect snack for my girls! It is quick to make and leaves you with few dishes to wash (actually two!). I discovered this recipe on the web, I slightly ammended, still I guarantee 100% success. This healthy and easy apple pie is loved by everyone who tried it, so I thought I should post it here! 





Here is the recipe to sweaten up your days!

250gr all purpose flour
1 baking powder
120gr brown sugar
2 tsp cinnamon (optional)
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla
2 teaspoons olive oil
2 teaspoons lemon juice
4-5 apples peeled, cored and sliced
soya milk more as needed
choped nuts, or chocolate pieces (optional)

Preheat oven to 180oC. In a medium bowl, combine the flour, baking, sugar, cinnamon, vanilla, salt, lemon and oil and mix with a spoon. Then add the apples. Pour the milk and stir until the mix gets moist and then place the mixture in a baking pan and bake for 40 minutes.

Επιτέλους πατάω το πόδι μου μετά από 3 μήνες! την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησα φυσιοθεραπίες και αν και ακόμη περπατάω με τις πατερίτσες, ελπίζω να τις ξεφορτωθώ το γρηγορότερο.. Έπειτα από 3 μήνες στο ένα πόδι, η αίσθηση να ακουμπάω και να στηρίζομαι στα δύο μου πόδια είναι πραγματικά υπέροχη, παρά τους πόνους και το μούδιασμα. 
 Έτσι λοιπόν είπα να το γιορτάσω φτιάχνοντας μια γευστικότατη μηλόπιτα βέγκαν, ή με άλλα λόγια νηστίσιμη/ χωρίς λακτόζη, την οποία όση την δοκίμασαν την λάτρεψαν!Δεν είμαι χορτοφάγος όμως λόγω της κατάστασης του ποδιού μου, δυσκολεύομαι να κάψω θερμίδες, οπότε ψάχνω λιχουδιές με λίγες θερμίδες. Εξάλλου είναι υπέροχη λύση για το πρόγευμα ή το πρωινό για τις μικρές! Γίνεται γρήγορα και δεν λερώνω και πιάτα (για την ακρίβεια μόνο δύο, το μπολ που ανακατεύουμε τα υλικά και το ταψάκι). 
Αυτή είναι η συνταγή>

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
baking powder
120 γρ καστανής ζάχαρης
2 κ. κανέλα (προαιρετικά)
1/4 κ. αλάτι
1 κ. βανίλια
2 κ. ελαιόλαδο
2 κ. χυμό από λεμόνι
4-5 μήλα , καθαρισμένα και κομμενα σε κομματάκια
γάλα σόγια όσο πάρει
καρύδια ή κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός των μήλων και του γάλατος και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Έπειτα προσθέτουμε τα μήλα και τέλος το γάλα σόγιας ανακατεύοντας έως ότου το μείγμα μας γίνει υγρό. Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια ή σοκολάτα, ανάλογα με την διάθεση. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (αν χρειάζεται το πασαλίβουμε με μαργαρίνη ή βούτηρο σόγιας) και το ψήνουμε για 40 λεπτά. Καλή σας όρεξη!

2 comments: